KUNDTJÄNST 0416 - 192 90

Hyresbetalning

Den som inte betalar i tid riskerar att förlora sin hyresrätt.

Hyran kan betalas på olika sätt
Du kan välja att betala din hyra med bankgiro, autogiro eller via internetbank.

Bankgiro
Med din hyresavi kan du betala på bank eller använda giro. Använder du inte hyresavin utan väljer att själv fylla i ett inbetalningskort måste namn, adress och lägenhetsnummer anges. Särskilt bankgironummer 226-6203 ska användas i dessa fall.

Autogiro
Om du väljer att betala hyran via Autogiro dras hyresbeloppet från ditt konto på förfallodagen. Du måste först ansöka om Autogiro genom att fylla i och underteckna särskild blankett. Denna hittar du härintill för utskrift. Blanketten skickas till LENY Fastighets AB, Box 135, 27523 Sjöbo. Mer information under fliken Autogiro.

Internetbank
Var noga med att ange rätt OCR-nummer (referensnummer) när hyran betalas via internet. Varje månads OCR-nummer är unikt. OCR-numret finns längst ner till vänster på hyresavin. Har du inget OCR-nummer (du har förlorat avin eller har den inte tillgänglig) så ta kontakt med LENY.

När ska hyran vara betald?
Hyran ska enligt hyreslagen betalas i förskott senast sista vardagen i månaden före den månad hyran avser.

När får jag min hyresavi?
LENY delar eller skickar ut hyresavier en gång varje kvartal. Utskicket består av tre månadsavier. Utskicket sker omkring den 15 i månaden före nytt kvartal.

Hur kontroller jag att hyran är betald?
På ditt kontoutdrag från din bank kan du se att betalningen har utförts.

Vad gör jag om jag förlorat min hyresavi?
Tag kontakt med LENY så får du en ny.

Vad händer om hyran inte betalas i tid?
Om du inte betalt din hyra i tid så får du en betalningspåminnelse i början av månaden efter utebliven betalning. För att undvika betalningsanmärkningar och påminnelsekostnader är det viktigt att hyran betalas i tid. Om du inte betalar din hyra, eller vid upprepade förseningar, riskerar du att förlora din hyresrätt.

Vad ska jag göra om jag inte kan betala hyran?
Tag omedelbart kontakt med LENY och förklara din situation.
Komplettera med Pdf Autogiro

Var den här artikeln hjälpsam hjälpsam?
Visningar: 30