Hyresbetalning

Den som inte betalar i tid riskerar att förlora sin hyresrätt.

Hyran kan betalas på olika sätt

Du kan välja att betala din hyra med bankgiro, autogiro eller via internetbank.

Bankgiro

Med din hyresavi kan du betala på bank eller använda giro. Använder du inte hyresavin utan väljer att själv fylla i ett inbetalningskort måste namn, adress, lägenhetsnummer anges. Viktigt är också att Ni anger rätt bankgironummer.

Autogiro

Om du väljer att betala hyran via Autogiro dras hyresbeloppet från ditt konto på förfallodagen. Du måste först ansöka om Autogiro genom att fylla i och underteckna särskild blankett. Denna hittar du härintill för utskrift. Blanketten skickas till LENY Fastighets AB, Gamla torg 5, 275 30 Sjöbo. Mer information under fliken Autogiro.

Internetbank

Var noga med att ange rätt OCR-nummer (referensnummer) när hyran betalas via internet. Varje månads OCR-nummer är unikt. OCR-numret finns längst ner till vänster på hyresavin. Har du inget OCR-nummer (du har förlorat avin eller har den inte tillgänglig) så ta kontakt med LENY.

När ska hyran vara betald?

Hyran ska enligt hyreslagen betalas i förskott senast sista vardagen i månaden före den månad hyran avser.

När får jag min hyresavi?

LENY delar eller skickar ut hyresavier en gång varje kvartal. Utskicket består av tre månadsavier. Utskicket sker omkring den 15 i månaden före nytt kvartal.

Hur kontrollerar jag att hyran är betald?

På ditt kontoutdrag från din bank kan du se att betalningen har utförts.

Vad gör jag om jag förlorat min hyresavi?

Tag kontakt med LENY så får du en ny.

Vad händer om hyran inte betalas i tid?

Om du inte betalt din hyra i tid så får du en betalningspåminnelse i början av månaden efter utebliven betalning. För att undvika betalningsanmärkningar och påminnelsekostnader är det viktigt att hyran betalas i tid. Om du inte betalar din hyra, eller vid upprepade förseningar, riskerar du att förlora din hyresrätt.

Vad ska jag göra om jag inte kan betala hyran?

Tag omedelbart kontakt med LENY och förklara din situation.
Komplettera med Pdf Autogiro

Var den här artikeln till hjälp?