Parkeringsplatser

LENY erbjuder parkeringsmöjligheter i anslutning till våra bostäder och lokaler.

I de flesta bostadsområden finns förutom utomhusparkering, carport eller kallgarage i markplan.
Till vissa centralt belägna fastigheter finns varmgarage i källaren. Utomhusparkering ingår ofta i månadshyran.

Lediga garage erbjuds i första hand hyresgäster i fastigheten. I andra hand till externa sökande.

Carport

Carport finns i anslutning till vissa fastigheter. I princip utomhusparkering, men med skyddande tak över din bil.

Kallgarage

Parkering i kallgarage är oftast utformade som garagebyggnader där varje hyresgäst har egen port. Vartannat garage är åtskilt med nätvägg. Enligt våra försäkringsvillkor får endast din bil eller MC förvaras i garaget. Detta innebär att däck, cyklar, brandfarliga vätskor m.m. inte får förvaras i garaget. Man får under inga omständigheter använda garaget som förråd av bohag m.m.

Varmgarage

Varmgarage är belägna i källare. Garaget är gemensamt för samtliga hyresgäster. På din bilplats, alltså en ruta, får endast en bil parkeras alt 2 MC. Tänk på att göra registreringen korrekt hos Aimopark på de platser där Aimopark har hand om kontrollen för att undvika parkeringsböter. Däck, cyklar, brandfarliga vätskor får inte placeras på bilplatsen.

Uthyrningspolicy

Samma uthyrningsregler som gäller för lägenheter gäller för carport och garage. Uppsägningstiden är innevarande månad plus 3 månader. Hyran debiteras på samma avi som din lägenhetshyra. Garageplatsen följer lägenhetens uppsägningstid. Du kan alltså inte flytta från bostadsområdet och ha din bilplats kvar.

Så kallad korttidsuthyrning godkänner vi inte av administrativa skäl. Minsta avtalstid är normalt 12 månader. Vid extern uthyrning debiteras garagehyran kvartalsvis.

Var den här artikeln till hjälp?