Uthyrningsprocessen

För att tydliggöra LENY:s uthyrningsprocess följer här en beskrivning av de olika stegen i processen.

Söka lägenhet

Du måste själv bevaka vilka lägenheter som är lediga för uthyrning.
Vi presenterar lediga lägenheter på hemsidan i minst 5 dagar. Under den tiden kan du anmäla ditt intresse för lägenheten. Detta gör du på Mina sidor. Passa samtidigt på att kontrollera samt eventuellt uppdatera de uppgifter som finns registrerade om dig och dina personliga förhållanden. De uppgifter du angett (arbetsgivare, inkomst, boendeförhållande m.m.) ligger till grund för vår bedömning av den som ska bli vår hyresgäst.

Jag har anmält intresse. Vad händer nu?

Har du anmält intresse för en viss lägenhet kan du, så länge lägenheten visas som ledig på hemsidan, ångra dig och ta bort din intresseanmälan. Alla anmälningar och ändringar görs via Mina sidor. Därefter börjar uthyrningsprocessen med utgångspunkt från de inkomna intresseanmälningarna.

Vem får gå på visning?

De sökande rangordnas i kötidsordning (högst köpoäng = längst kötid). Du som får erbjudande om visning måste inom 3 dagar lämna besked om du vill ha lägenheten eller ej. Ett uteblivet svar behandlar vi som ett nej. Tänk på att du bara kan tacka nej 3 gånger. Efter ditt tredje nej-svar faller du ur kön och måste registrera dig på nytt om du önskar köa till våra lägenheter.

Var den här artikeln till hjälp?