Uthyrningpolicy

Övergripande uthyrningsmål

Enligt upprättade mål och fastställd policy ska LENY arbeta för att skapa trygga och trivsamma bostadsområden. Detta ska resultera i liten omflyttning och hög uthyrningsgrad. Vi uppnår detta genom att tillgodose den sökandes önskemål. Bostadens läge, storlek och standard ska passa den sökandes familjesituation.

Att hyra hos Leny

Alla som fyllt 18 år kan anmäla sitt intresse om att hyra bostad hos oss. Vi erbjuder sedan lediga lägenheter i vårt fastighetsbestånd till de sökande som aktivt via LENY:s hemsida anmält sitt intresse för den lediga lägenheten. LENY förbehåller sig att fritt erbjuda och välja hyresgäst.

Förutsättningar för att bli hyresgäst

Du ska vara myndig.
Godkänd kreditupplysning. Vi godkänner inte hyresgäster med betalningsanmärkningar.
Du ska ha en sådan ekonomisk situation att du klarar av att betala hyran för aktuell lägenhet.
Goda referenser från nuvarande/tidigare hyresvärd. Bristande hyresbetalningar och störningar i tidigare boende får inte förekomma.
Antal personer som ska bo i lägenheten ska vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek.

Regler

Du måste göra en registrering på Mina sidor för att registrera dig som bostadssökande.
Förtur ges inte till sökande som åberopar medicinska skäl.
Förtur kan ges till sökande, som redan är hyresgäst hos LENY, som åberopar förändring av antalet boende i lägenheten.
Tillstånd att inneha katt eller hund ska inhämtas.

Krav på förnyelse

Ditt konto måste vara aktivt för att fortsätta vara registrerad hos Leny. Det gör du enkelt genom att logga in på Mina sidor och detta måste ske senast 3 månader från senaste gång. Om du inte har loggat in inom denna tid kommer du att tas bort från vårt system och måste då registrera dig på nytt.
Du visar att du är aktiv i och med själva inloggningen så du behöver inte ändra något, men kontrollera gärna att dina uppgifter fortfarande är korrekta.
Du kan inte vara aktiv på annat sätt än genom inloggning på Mina sidor. Det räcker inte att du skickar ett mail eller ringer oss eller på annat sätt kontaktar oss.

Avregistrering

När du tecknat hyreskontrakt på en lägenhet hos LENY tas du automatiskt bort som bostadssökande i vårt system. Du kan anmäla dig igen när du flyttat in, men du kommer inte att kunna söka annan bostad hos Leny de närmaste 12 månaderna.
Övriga anledningar till avregistrering är när du för tredje gången antingen:
(A) Tackar nej eller inte svarar på ett erbjudande om visning
(B) Tackar nej efter visning
(C) Blir erbjuden lägenhet du först tackat ja till men därefter ångrat dig eller av annat skäl väljer att inte underteckna hyreskontraktet.

Nyproduktion

Nya projekt läggs ut på hemsidan där det tydligt framgår att det är en fastighet som är under uppbyggnad med tillhörande information/ritningar samt bofaktablad. Här gäller även registrering via Mina Sidor för att registrera dig som bostadssökande för nybyggnation.

Personuppgiftslagen

Enligt personuppgiftslagen (PUL, SFS 1998:20) måste den sökande ge sitt samtycke och godkännande till att LENY har rätt att ta kreditupplysning, lagra, spara och bearbeta lämnade personuppgifter för att kunna bedöma/pröva ansökan om lägenhet. I samband med att du gör din registrering godkänner du detta.

Var den här artikeln till hjälp?