KUNDTJÄNST 0416 - 192 90

Uthyrningpolicy

Övergripande uthyrningsmål

Enligt upprättade mål och fastställd policy ska LENY arbeta för att skapa trygga och trivsamma bostadsområden. Detta ska resultera i liten omflyttning och hög uthyrningsgrad. Vi uppnår detta genom att tillgodose den sökandes önskemål. Bostadens läge, storlek och standard ska passa den sökandes familjesituation.

LENY:s bostadskö

Anmäla sig till bostadskön kan alla som fyllt 18 år göra. Lediga lägenheter i vårt fastighetsbestånd erbjuder vi till sökande i vår bostadskö. Ledig lägenhet erbjuds i kötidsordning till de sökande som aktivt via internet på LENY:s hemsida, anmält sitt intresse för den lediga lägenheten. LENY förbehåller sig att fritt erbjuda och välja hyresgäst.

Förutsättningar för att bli hyresgäst

Du ska vara myndig.
Godkänd kreditupplysning. Vi godkänner inte hyresgäster med betalningsanmärkningar.
Du ska en sådan ekonomisk situation att du klarar av betala hyran för aktuell lägenhet.
Goda referenser från nuvarande/tidigare hyresvärd. Bristande hyresbetalningar och störningar i tidigare boende får inte förekomma.
Antal personer som ska bo i lägenheten ska vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek.

Köregler

Du måste göra en registrering på Mina sidor för att bli registrerad i bostadskön.
Förtur ges inte till sökande som åberopar medicinska skäl.
Förtur kan ges till sökande, som redan är hyresgäst hos LENY, som åberopar förändring av antalet boende i lägenheten.
Tillstånd att inneha katt eller hund ska inhämtas.

Kötid

Kötid räknas från och med den dag du registrerar dig i bostadskön. Alla lediga lägenheter, med undantag för nyproduktion, erbjuds i kötidsordning till de sökande som på hemsidan aktivt anmält sitt intresse för den aktuella lägenheten.

Krav på förnyelse

Du måste förnya din köplats inom 3 månader från det du registrerade dig eller senast förnyade din köplats. Om du inte förnyar inom denna tid kommer du att strykas ur kön.
Förnyar gör du genom att logga in i bostadskön. Förnyelsen registreras i och med själva inloggningen. Du behöver inte ändra något, men kontrollera gärna att dina uppgifter fortfarande är korrekta.
Du kan inte förnya din köplats på annat sätt än genom inloggning. Det räcker inte att du skickar ett mail eller ringer oss eller på annat sätt kontaktar oss.

Ut ur kön

När du tecknat hyreskontrakt på en lägenhet hos LENY stryks du ur bostadskön. Du kan ställa dig i bostadskön igen när du flyttat in, men kommer inte att kunna söka annan bostad de närmaste 12 månaderna.
Du stryks också ur bostadskön när du tredje gången antingen:
Tackar nej eller inte svarar på ett erbjudande om visning
Eller du tackar nej efter visning
Eller du blir erbjuden lägenhet du först tackat ja till men därefter ångrat dig eller av annat skäl väljer att inte underteckna hyreskontraktet.

Nyproduktion

Eftersom nyproduktionen har profilen ”55+ boende” prioriterar vi sökande i denna åldersgrupp vilket innebär att vi frångår kötidsordningen.

Personuppgiftslagen

Enligt personuppgiftslagen (PUL, SFS 1998:20) måste den sökande ge sitt samtycke och godkännande till att LENY har rätt att ta kreditupplysning, lagra, spara och bearbeta lämnade personuppgifter för att kunna bedöma/pröva ansökan om lägenhet. I samband med att du gör din registrering godkänner du detta.

Var den här artikeln hjälpsam hjälpsam?
Visningar: 511