KUNDTJÄNST 0416 - 192 90

Om LENY

LENY Fastighets AB har sitt ursprung i Lennart Nyström Byggnads AB. Byggbolaget var verksamt i Skåne från mitten av 1960-talet fram till en bit in på 1990-talet. Förutom att bygga till utomstående beställare, byggdes ett fastighetsbestånd upp i egen förvaltning i centralorterna Sjöbo, Skurup och Hörby. Förvärv genom köp har också gjorts under de gångna åren i dessa orter samt kringliggande kommuner med pendlingsavstånd till Lund och Malmö.

I dag omfattar verksamheten förvaltning av 1327 lägenheter och 109 lokaler. 50 års byggande och förvaltning borgar för goda kunskaper om vad våra hyresgäster efterfrågar.

2010 fusionerade Sjöbo Fastighets AB med LENY Fastighets AB. Ett hundratal lägenheter tillfördes förvaltningen. Tidigare ägare till Sjöbo Fastighets AB, familjen Nils-Eric Persson, är nu delägare i bolaget och ska tillsammans med familjen Nyström driva bolaget vidare med mål att utveckla och expandera bolaget ytterligare.

Läs om vår grundare Lennart Nyström

Våra byggprojekt

Vi bryr oss lite mer om våra fastigheter och hyresgäster därför gör vi både ny- och ombyggnation med målet att LENY ska äga och förvalta fastigheterna i många år. Vi är därför angelägna om att allt vi bygger ska vara hållbart och långsiktigt. Här kan du läsa om våra aktuella byggnadsprojekt.

Jobba hos oss

LENY bygger och förvaltar hållbara bostäder för framtiden. På LENY finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag. Vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – genomsyrar hela vår verksamhet och känns naturliga för dig.

Du är alltid välkommen att skicka en spontanansökan till info@leny.se

Klimatklok el 

LENY använder klimatklok el från sol, vind, vatten och biobränsle. Här följer våra diplom från 2023:

Vi är stolta sponsorer av Cancerfonden